Stanowisko uczelniane: adiunkt

Funkcje:


Adres: ul. Wólczańska 215, 90-924 Łódź

Numer pokoju: 18

Telefon kontaktowy: 42 6313754 wew. 22

E-mail: aleksandra.polak-sopinska@p.lodz.pl



Godziny przyjęć:

13.03.2019 (środa) 12:00-13:30

20.03.2019 (środa) 11:15-12:45

29.03.2019 (piątek) 15:00-16:30

5.04.2019 (piątek) 15:00-16:30

10.04.2019 (środa) 11:15-12:45

17.04.2019 (środa) 11:15-12:45 przeniesione na 17.04.2019 (środa) 12:30-14:00

25.04.2019 (czwartek) 10:00-11:00 przeniesione na (czwartek) 16-17:30

9.05.2019 (czwartek) 12:30-14:00

18.05.2019 (sobota) 12:30-14:00

23.05.2019 (czwartek) 16-17:30

27.05.2019 (poniedziałek) 14:30-16:00 na  prośbę studentów zostają przeniesione na 30.05.2019 (czwartek) 15:45-17:15

5.06.2019 (środa) 11:00-12:00

6.06. (czwartek) 16:00-17:00 – termin dla dyplomantów – odwołany (bardzo proszę o kontakt mailowy)

10.06 (poniedziałek) 14:00-14:45 – termin dla dyplomantów

13.03. (czwartek) 12:30-14:00 – termin odwołany (bardzo proszę o kontakt mailowy)

19.06 (środa) 11:00-12:30

 

W sesji:

27.06 (czwartek) 10:00-11:30

4.07 (czwartek) 10:00-12:00

5.07 (piątek) 15:00-17:00

8.07 (poniedziałek) 10:00-12:00

11.09 (środa) 13:00-15:00

13.09 (piątek) 10:00-12:00

 

 

 

 



Obszary badawcze:

1. ERGONOMIA

  • ergonomia przemysłowa,
  • ergonomia dla niepełnosprawnych,
  • ergonomia w systemach informatycznych,
  • ergonomia wyrobu (projektowanie wyrobu, opakowania),
  • projektowanie stanowisk pracy / gniazd produkcyjnych/ linii produkcyjnych,
  • projektowanie/dostosowywanie stanowisk pracy dla osób z niepełnosprawnościami,
  • projektowanie/dostosowywanie stanowisk pracy dla osób dojrzałych „50+”,
  • uwarunkowania zatrudnienia osób z niepełnosprawnościami (osób dojrzałych 50+) w przedsiębiorstwie,

2. ZARZĄDZANIE PRODUKCJĄ

  • analiza wydajności pracy, normowanie czasu pracy,
  • Lean Manufacturing, JiT, SMED, Kanban,
  • optymalizacja procesów produkcyjnych, doskonalenie procesów produkcyjnych, racjonalizacja procesów produkcyjnych
  • optymalizacja procesu produkcyjnego pod względem rozmieszczenia stanowisk roboczych,
  • projektowanie przestrzeni produkcyjnej,
  • doskonalenie procesów logistycznych pod kątem obciążeń pracownika,
  • koszty jakości,
  • koszty bezpieczeństwa,
  • analiza kosztów w przedsiębiorstwie,
  • projektowanie/analiza opakowań

3. BHP

  • zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy,
  • zarządzanie ryzykiem zawodowym, identyfikacja zagrożeń i ocena ryzyka zawodowego,
  • badanie warunków i środowiska pracy,
  • wdrażanie systemów zarządzania BHP,
  • metody pracy służb BHP,
  • zasady i metody poprawy warunków pracy,
  • analiza stanu bhp w przedsiębiorstwie,
  • koszty bezpieczeństwa,